POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja podjetja MONUMENTUM d.o.o. so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Kupec z registracijo ali nakupom v spletni trgovini pogrebne-zare.pogrebne-storitve.si sprejema pogoje poslovanja, ki jih določa podjetje MONUMENTUM d.o.o. in zagotavlja pristnost vseh svojih posredovanih podatkov (velja tudi za nakupe dogororjene preko e-mailov in telefona). Medsebojne obveznosi se urejajo s temi pogoji poslovanja in zakonom o varstvu potrošnikov.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudbnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. št. 94/07) (ZVOP-1), z Zakonom o elektronskih komunikacijah (Ur.l. RS št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

IZBRIS ALI PRIDOBITEV OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke zbiramo, da lahko sprocesiramo naročila in vas obveščamo o novostih. Če želite izbris ali pregled vaših osebnih podatkov, nam to sporočite na info@monumentum.si.

DOSTOPNOST INFORMACIJ (POVZETEK ZAKONODAJE)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

NAKUP PREKO SPLETNE TRGOVINE

Sprejeta naročila za nakup izdelka preko spletnih strani www.monumentum.si in www.pogrebne-zare.pogrebne-storitve.si se obravnavajo takoj oziroma najkasneje v roku 24 ur. Rok dobave za naročeno blago na zalogi, je eden do treh delovnih dni. Sobota, nedelja in praznik ne štejejo kot delovni dan. V kolikor naročenega blaga ne moremo izdobaviti v tem roku, naročnika obvestimo o novem predvidenem času dobave.
V primeru naročila izdelka ali izdelkov v skupni vrednosti nad 200 eur, pri katerem ste označili, da želite plačati po povzetju, vam bomo predhodno poslali na vaš e-naslov ponudbo, na podlagi katere se opravi vplačilo avansa. Takoj po prejetem avansu bomo nadaljevali z obravnavo vašega naročila.
V primeru naročila storitev prek našega spletnega obrazca, vam bom ponudbo poslali po e-pošti. Za točen izračun potrebujemo čim več podatkov, da vam bomo lažje posredovali točen izračun ponudbe.Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje.

Plačilo je možno na dva načina:

- Po predračunu

Po prejemu naročila vam bomo poslali po e-pošti ponudbo s podatki za plačilo preko transakcijskega računa. Plačilo izvedete preko bančnega nakazila (UPN nalog). Za hitrejšo obdelavo naročila, nam lahko posredujte potrdilo o plačilu. Tako lahko blago v najkrajšem času odpošljemo na želeni naslov. V kolikor priliva ne dobimo v roku 5 delovnih dni, vam lahko naročilo prekličemo in vas o tem obvestimo na vaš e-mail.

- Po povzetju

Blago pošljemo na želeni naslov.

Posebni pogoji pri naročanju cvetja

Cvetje zaradi specifike dostavljamo le v določene občine, katere so navedene pri vsakem artiklu posebej. V primeru, da boste zaupali organizacijo pogreba MONUMENTUM d.o.o., je dostava naša skrb. V vsakem primeru pa je možen tudi lasten prevzem. 

Nakup vrednostnega pisma

V kolikor želite družino pokojnega razbremeniti dodatnega finančnega bremena v povezavi s pogrebnimi stroški, vam ponujamo tudi možnost nakupa vrednostnega pisma/kupona.

Vrednostno pismo lahko naročite preko spletne strani v različnih vrednostih v neomejenih količinah. Kodo za unovčitev vrednostnega pisma vam bomo poslali po e-pošti na naveden naslov ali po pošti takoj po prejetju vašega nakazila na naš transakcijski račun. Nakupo kupona je možen le preko preračuna.

Z njim je možno plačilo katere koli naše storitve oziroma plačila izdelka. Veljavnost je eno leto od nakupa.

Veljavnost ponudbe

Cene za izbrano blago veljajo ob nakupu in oddaje naročila preko naše spletne trgovine.

Obdelava naročila

Podjetje MONUMENTUM d.o.o. bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričela takoj po prejemu naročila. Pri izbiri opcije plačila “na naš transakcijski račun”, bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu finančnih sredstev – vplačila kupnine.

Čas dobave

Dobavni rok prične teči naslednji delovni dan od dneva naročila.
Artikli, ki so na zalogi imajo dobavni rok 1-3 delovne dni. Artikli, ki niso na zalogi, imajo dobavni rok od 5 do 14 delovnih dni. Za rok dobave artiklov, ki jih ni možno dobiti v predvidenem roku vas bomo predhodno obvestili.

Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača naročnik pošiljke. Strošek dostave je 4,80 €. Dostava blaga izven ozemlja R Slovenije se obračuna posebej. Dostavo se vršimo preko GLS kurirske službe in Pošte Slovenije. V primeru nujne dostave (1 delovni dan) nas o tem obvestite na samem obrazcu za naročilo ali nas pokličite. Kljub dodatnim stroškom le-te ne zaračunavamo.
Če paket na navedenem naslovu ne bo prevzet, vam bo dostavna služba pustila obvestilo s podatki o številki paketa ter kje ga lahko prevzamete. Kupec ima možnost ponovne dostave brez dodatnih stroškov v primeru, da nas v roku 3 dni od prve neuspele dostave o tem obvesti.

Neprevzem izdelkov

Neprevzem pošiljke se ne smatra za odstop od pogodbe. Kupec, ki je zvrnil pošiljko ali ni prevzel pošiljke v roku 8 dneh (čakalno obdobje pri kurirski službi) po datumu sprejetja sporočila, je dolžan povrniti stroške pošiljanja in zavrnitve/vračila (dvojni strošek) ter administrativne stroške v višini 10,00 eur.

Odstop od naročila

Kupec ima pravico odstopa od naročila v roku 14 dni od prevzema blaga. Šteje se, da je kupec pravočasno vrnil blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. O odstopu nas mora kupec pisno obvestiti. V ta namen lahko kupec uporabi priloženi odstopni obrazec -> Obrazec
Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano in v originalni, nepoškodovani embalaži. Po prejemu takega blaga, podjetje kupcu v roku 14 dni vrne opravljena plačila. Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.
Podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga.
Stroški vračila bremenijo kupca. Kupec lahko odstopi od pogodbe tudi še pred prejemom blaga. V tem primeru nas o odstopu čimprej obvestite po telefonu ali pisno po e-pošti: info@monumentum.si.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kupec ob vračilu blaga posreduje račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih (ZVOot-NPB10, 43. člen):

 • kadar gre za blago, ki je izdelano po navodilih potrošnika; npr. žare, ki so izdelane točno po vaših željah,
 • kadar gre za hitro pokvarljivo blago ali mu hitro poteče rok uporabe; npr. cvetje,
 • kadar je bila z naše strani storitev že opravljena; npr. ureditev groba, organizacija pogreba ali katera koli druga naročena storitev.

Zavrnitev naročila

Podjetje Monumentum d.o.o. lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne ter kupca obvesti o vzrokih zavrnitve na njegov elektronski naslov.
V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga, lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oziroma po telefonu.

Garancija in servis

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Artikli imajo garancijo proizvajalca, uvoznika oziroma prodajalca. Za uveljavljanje garancije nas kontaktirajte. Ob uveljavljanju garancije priložite originalni račun. Garancijska doba je eno leto in ne velja za cvetje.

PRITOŽBE, REKLAMACIJE

Naslov za pritožbe, reklamacije
Kupec svoje ugovore, pripombe, reklamacije, zahtevke in izjave, poda pisno po pošti na naslov MONUMENTUM d.o.o., Smuška c. 149, 8333 Semič ali po e-pošti na naslov: info@monumentum.si

Poškodbe pošiljk

V primeru da je bila pošiljka na poti do vas poškodovana, vas prosimo, da to reklamirate takoj ob prejemu (zavedite pritožbo o tem v pisni obliki na prevzemnem obrazcu dostavne službe). V nasprotnem primeru na žalost ne moremo prevzeti nobene odgovornosti ob morebitnih kasnejših pritožbah ali terjatvah z vaše strani, ki bi lahko izhajale iz tega.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

V skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov potrošnike obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo na tej povezavi TUKAJ

Vse naše spletne aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov, (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15).
Kupec z oddajo naročila preko spletne trgovine sprejema splošne pogoje poslovanja.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.
Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Prodajalec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo prodajalec uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Prodajalec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu prodajalec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Uporaba osebnih podatkov

Prodajalec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek;
 • naslov za dostavo;
 • naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • geslo v šifrirani obliki;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, MONUMENTUM d.o.o. ne odgovarja. Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Prodajalec je zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Prodajalec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov prodajalca. Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Prodajalec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Prodajalec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Prodajalec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki. Prodajalec bo osebne podatke uporabnikov vodil v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo. Dostavni službi bo prodajalec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo prodajalec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. MONUMENTUM d.o.o. si pridržuje pravico od odstopa pogodbe oz. realizacije naročila v kolikor nastane bistvena napaka v ponudbi. Bistvena napaka zajema elemente, na podlagi katerih MONUMENTUM d.o.o. ne bi pristala na sklenitev pogodbe. Med omenjene napake spadajo tudi očitne napake v ceni artiklov, ki so lahko posledica tehničnih in drugih težav.

Izvajanje politike zasebnosti

Prodajalec ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov. Vse osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s prodajalcem. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo prodajalcu sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik prodajalcu poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. prodajalec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Vaši komentarji na izdelke

Vsakdo lahko komentira blago iz našega kataloga. Pred objavo bo pregledan s strani podjetja, da ne bi vseboval žaljive vsebine. Komentarjev s strani konstruktivne kritike ali pohval bomo veseli.

MONUMENTUM d.o.o.